VI GILLAR MUSIK.
OCH VI GILLAR ATT SJUNGA OM DET VI TROR PÅ.

VI GILLAR MUSIK OCH MÄNNISKOR

Vi har alltid älskat att lyssna på musik, att sjunga,
dansa och spela.

Systrarna Filippa och Agnes Samuelsson har gillat musik i hela sina liv. Tillsammans med sin lillebror Liam, bor de med mamma Jenny och pappa Jonatan utanför Uppsala.
Pappa har spelat så länge Filippa och Agnes kommer ihåg. Bland annat i band som bob K och Safemode och i dag med Grand Trunk Travellers. Dessutom driver han skivbolagen JONO och Adora.
Så det kanske inte är så konstigt att musiken har varit central för tjejerna sedan början. De har alltid fått spela och sjunga i pappas musikrum och har sedan de var små spelat in både egna och andras sånger. Det har varit sånger till släktingar som fyller år, blandat med julsånger och lovsång.
Även farfar Kjell-Arne Samuelsson, med musikalisk bakgrund i bland annat Elkvartetten/Samuéls, Joybringers och Evangelisatörerna/The Swedish Gospelaires, har spelat in sånger med tjejerna.

Under 2013-2014 fick Songkids med ett par sånger på CD-skivor för barn med berättelser blandat med musik och de fick mersmak och ville spela in mer. Namnet Songkids hade de redan bestämt sig för och pappa Jonatan fick hjälpa till att finslipa deras sångskisser.

Med musikalisk inspiration från allt från rock till Emmy & Ella och Dolly Style började låtarna ta form.

Texterna är centrala och handlar ofta om tjejernas tro på Gud, om att inte mobbas, att ställa upp för varandra och vara en riktig vän.

Filippa & Agnes (Foto: Alec Erlingmark)

Både Filippa och Agnes engagerar sig på olika sätt för att hjälpa människor som har det svårt. Detta är något de brinner för och som också skymtar i texterna.

Första singeln ”En riktig vän” släpptes i oktober 2015 och har sedan dess spelats frekvent i Sveriges Radio P4.

Fullängds-CD:n släpptes i december samma år och därefter väntade några spelningar, bl a en direktsänd intervju med minikonsert på radio i Musikhjälpen i Uppsala.

Oavsett vad framtiden har för Songkids kommer Filippa och Agnes fortsätta sjunga, dansa och spela. För de gillar musik.
Och människor.

Ladda ner

LADDA NER BIOGRAFI

"Jag vill va den
som står kvar
när alla andra
har gått"
#enriktigvän